Velkommen til Bjerregrav Børnehus

Bjerregrav Børnehus er en mindre privat institution, som hører under Bjerregrav Friskole. Børnehuset er beliggende 15 km nord for Viborg, og åbnede i 2009. Børnehuset består både af en SFO og en børnehave med plads til 45 børn, som ligger under samme tag som skolen. Vi har et meget tæt samarbejde med skolen, hvor vi bl. a låner hallen, førskolegruppen deltager i svømning med 4 kl., kan bestille bussen til udflugter o.lign

Bjerregrav friskole og børnehus ligger i fantastiske omgivelser, der bl.a. byder på forskelligartet skov, vådområder, enge, brakmarker, småsøer, frugtplantage, Hvolris Jernalderlandsby og Møllebækken som risler omkring børnehusets legepladser. I Børnehuset er naturen noget der bliver prioriteret højt, hvor vi løbende bruger alle de nærtliggende herligheder både til at studere naturen, men også som læringsrum for diverse aktiviteter. Børnehaven har været certificeret med det grønne flag siden 2018.

I Bjerregrav Børnehus er det vigtigt for personalet, bestyrelsen og forældrerådet, at alle føler sig velkomne og bliver taget godt imod.  Vi prioriterer høj faglighed, tryghed, glæde, nærvær, og genkendelighed i arbejdet med vores børn og i vores hverdag.

Som institution vægter vi fri-kulturen – herunder forældresamarbejde højt, og vi løfter bedst i flok. Derfor har vi til tider brug for forældrenes hjælp, og forventer opbakning ved arrangementer, arbejdsdage og møder vedr. Børnehuset. Formålet med arrangementer er ligeledes at styrke samarbejdet mellem daginstitution og hjem. Ligeledes er det vigtigt, at forældrene kender hinanden indbyrdes, da det øger samarbejdsmulighederne på længere sigt.